Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hindi pişirmenin bazı yöntemleri:
- Fırın Poşetinde Pişirme: Hindi, içine defne yaprağı ve dilimlenmiş limon eklenerek hazırlanır, üzerine zeytinyağı, karabiber, tuz ve kekik serpilir 1. Büyük boy fırın poşetine yerleştirilip 180 derece fırında 2 saat pişirilir 1.
- Nar Gibi Kızaran Hindi: Hindi, iç kısmı sebzelerle doldurularak hazırlanır 2. Zeytinyağı, tereyağı, limon suyu, domates salçası ve tuz karışımıyla sürülür ve 160 derece fırında 2,5 saat pişirilir 2.
- Düdüklüde Pişirme: Hindi, terbiye sosu enjekte edilerek veya baharatlarla ovularak hazırlanır 4. 175 derece yağda her kilo başına 7-8 dakika kızartılır 4.
Pişirme süresi, hindinin kilosuna göre değişir 5. Genel hesaplama yöntemi, hindinin kilosunu 20 ile çarpıp üzerine 90 eklemektir 5. Örneğin, 7 kiloluk bir hindi için 230 dakika pişirme süresi hesaplanır 5.
Fırın özellikleri ve pişirme sırasında fırının kapağının açılıp kapanması gibi faktörler pişirme süresini etkileyebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: