Pilavlı hindi but pişirmek için aşağıdaki adımlar izlenebilir: Malzemeler: 2 hindi but; 15 taze patates; 1 kahve fincanı sıvı yağ; 2 tatlı kaşığı taze biberiye; 15 dilim pastırma; 2 soğan; 1,5 su bardağı tavuk suyu; 1 tatlı kaşığı kekik; 2 taze soğan; Tuz ve karabiber. Pilav için malzemeler: 2 su bardağı pirinç; 3 su bardağı sıcak su; 1 kahve fincanı zeytinyağı; 1 çay kaşığı safran. Yapılışı: 1. Hindi butlarını yıkayın. 2. Sıvıyağ, tuz, karabiber ve biberiyeyi bir kasede karıştırın. 3. Karışımı butların üzerine eşit miktarda sürün. 4. Patateslerin kabuklarını soyup yıkayın ve kurulayın. 5. Pastırma dilimlerini patateslerin etrafına sararak kürdanla sabitleyin. 6. Pastırmalı patatesleri bir tencereye alın, 1 kahve fincanı su, tuz ve kekik ekleyin ve çok kısık ateşte 30-35 dakika pişirin. 7. Taze soğanları temizleyip kıyın ve pastırmalı patatese ilave edin, 5 dakika daha pişirin. 8. Soğanları temizleyip küp şeklinde doğrayın. 9. Hindi butlarını geniş ve derin bir tencereye alın, yağsız olarak her iki yüzünü kızartın. 10. Soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar soteleyin. 11. 1 su bardağı sıcak tavuk suyunu ekleyin ve orta ateşte yarım saat kadar pişirin. 12. Butları ocaktan alıp fırın tepsisine yerleştirin. 13. Kalan suyu ilave edin. 14. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirip yarım su bardağı tavuk suyunu ilave edin. 15. 10 dakika daha pişirin. 16. Pastırmalı patatesleri fırında pişmekte olan hindiye ilave edin ve 10 dakika daha pişirin. 17. Safranlı pilav için pirinci bir tutam tuz ve