Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sucuklu pilav yapımında kullanılabilecek malzemeler:
- 3 su bardağı pirinç 1;
- 1 çay bardağı şehriye 1;
- Biraz zeytinyağı ve tereyağı 1;
- 1 kangal sucuk 1;
- 2 sivri yeşil biber ve 1 kırmızı biber 1;
- 1 soğan 1;
- 2 diş sarımsak 1;
- Konserve mısır 1;
- 4,5 su bardağı sıcak su 1;
- Kuru nane, kekik, kimyon, pul biber, tuz ve karabiber 1.
Sucukları kavurma yöntemi:
- Sucukları küp şeklinde doğrayın 1.
- Büyükçe bir tencerede yağlarınızı karıştırıp eritin 1.
- Şehriyeyi ekleyin ve kavurun 1.
- Küp küp doğradığınız soğanı, doğradığınız biberleri, mısırı ve sarımsağı ekleyip pembeleşip diriliğini yitirene kadar kavurun 1.
- Ardından pirinci ekleyin ve tüm baharatları ekleyip tencerenin kapağını kapatarak pişirmeye bırakın 1.
- Pilavın altını kısıp pişmesini beklerken sucukları da ekleyip kavurun ve tencerenize ekleyin 1.
- Sucuklar pişip suyunu çekene kadar bekleyin 1.
Pilav demlendikten sonra isteğe göre maydanoz ile süslenebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: