Pilav üstü sucuk yapmak için aşağıdaki adımlar izlenebilir: 1. Sucuk Hazırlığı: Yarım kg kıyma, 1 çorba kaşığı tatlı toz biber, 1 tatlı kaşığı acı toz biber, 1 tepeleme çay kaşığı tane karabiber, 1 tepeleme çorba kaşığı kimyon, 1 tepeleme çay kaşığı yenibahar, yarım çay kaşığı tarçın, yarım çay kaşığı kişniş, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve 5 diş sarımsağı mutfak robotuna ekleyip macun haline getirmeden çekin. Karışımı en az 2 saat bekletin. 2. Pişirme: Tezgaha streç film açın. Karışımı streç filmin üzerine koyup sıkıca sarın, iki ucundan ters taraflara çevirerek sıkıştırın. Dilediğiniz zaman dilimleyip ocakta pişirebilirsiniz. 3. Pilav Üstü Sucuk: 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve 1 çorba kaşığı tereyağını tencerede eritin. Üzerine ikiye kestiğiniz yarım soğanı koyun. Ardından sucukları ekleyip kızartmaya başlayın. Sucuklar kızarınca üzerine 1 çorba kaşığı domates salçası ilave edin ve kavurun. 1 cm kalınlıkta doğradığınız biberi ilave edin ve 1-2 tur kavurun. Kuru fasulyeleri sularıyla birlikte tencereye ekleyin, kıvamına göre yarım bardak su daha ilave edin. Ağız tadınıza göre tuz ve karabiber ekleyin. 2-3 dakika kaynatın. Not: Tarif, sucuğun hızlı yapımı için verilmiştir.