Buradasın
Pilav üstü kuzu kuşbaşı nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pilav üstü kuzu kuşbaşı yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları izleyebilirsiniz:
Malzemeler:
- 500 gram kuzu kuşbaşı eti 12
- 2 su bardağı pirinç 12
- 1 adet büyük boy soğan 1
- 4 su bardağı su 1
- 2 yemek kaşığı tereyağı 1
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1
- 1 tatlı kaşığı karabiber 1
- 1 tatlı kaşığı kimyon 1
- Tuz (damak zevkine göre) 1
Yapılışı:
- Kuzu etini doğrayıp, geniş bir tencerede zeytinyağı ve ince doğranmış soğanla birlikte kavurun 1.
- Et iyice kavrulduktan sonra baharatları ekleyin ve tuz ile lezzetlendirin 1. Üzerini kapatıp, etler iyice yumuşayana dek pişirin 1.
- Ayrı bir tencerede tereyağını eritin, pirinci ekleyip 5 dakika kadar kavurun 1. 4 su bardağı suyunu ekleyin, tuz ekleyip karıştırın ve pilavı kısık ateşte pişirin 1.
- Pilav pişince, harmanlayarak kuzu etini üzerine koyup sıcak servis yapın 1.
Bu tarifin yanında yoğurt, mevsim salatası, turşu veya közlenmiş sebzeler de iyi gider 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: