Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kuşbaşı etle yapılan bazı pilav çeşitleri:
- Kuşbaşılı pilav 1. Yarım kilo kuşbaşı et, 1 adet soğan, 1 havuç, 2 su bardağı pirinç, 3 yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağı ile yapılan bir pilav türüdür 1.
- Acem pilavı 3. 250-300 gram kuşbaşı kuzu eti, 1 kuru soğan, 750 gram havuç, 3 su bardağı pirinç ile yapılan bir pilav çeşididir 3.
- Buhara pilavı 4. 250 gram kuşbaşı koyun eti, 1 adet soğan, 2 su bardağı pirinç, 400 ml et suyu ile yapılan bir pilav türüdür 4.
- Özbek pilavı 4. 500 gram kuşbaşı et, 2,5 tatlı kaşığı tuz, 1 orta boy soğan, 2 orta boy havuç ile yapılan bir pilav çeşididir 4.
- Kuşbaşılı şehriye pilavı 5. 250 gram kuzu kuşbaşı, 1 su bardağı sıcak suda 30 dakika bekletilmiş pirinç, 1/2 su bardağı arpa şehriye ile yapılan bir pilav türüdür 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: