Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Çıtır peynir çubuğu yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz:
Malzemeler:
- 250 gram kaşar peyniri 2
- 1 paket mısır cipsi 2
- 3 adet yumurta 2
- 4 yemek kaşığı mısır unu 2
- 4 su bardağı kızartma yağı 2
Yapılışı:
- Mısır cipsini mutfak robotunda iyice çekin 2.
- Kaşar peynirlerini iri dilimler halinde, dikdörtgen şeklinde porsiyonlayın 2.
- Yumurtaları hafif çırpın 2.
- Kaşar peynirlerini önce una, sonra yumurtalı karışıma en son ciplere bulayın 2.
- 1-2 saat dondurucuda bekletin 2.
- İyice kızmış yağın içinde iki yüzü de iyice kızarana kadar pişirin 2.
Ayrıca, milföy hamurundan peynirli çıtır çubuklar da yapabilirsiniz 1. Bunun için gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları şu şekildedir:
Malzemeler:
- 4 yaprak milföy hamuru 1
- 50 gram beyaz peynir (ufalanmış) 1
- 100 gram kaşar peyniri (rendelenmiş) 1
- 1 adet yumurta sarısı (üzeri için) 1
- 1 yemek kaşığı susam 1
- 1 yemek kaşığı çörek otu 1
Yapılışı:
- Milföy hamurlarını hafif unladığımız tezgahta biraz inceltin 1.
- Bir milföy yaprağının yarısına kaşar peyniri ve beyaz peyniri serpin 1.
- Üzerine diğer yarıyı kapatın ve hafifçe bastırın 1.
- Bıçakla uzun şeritler kesin ve bu şeritleri kendi etrafında burarak şekil verin 1.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizdikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin 1.
- 180 derecedeki önceden ısıtılan fırında 15-20 dakika kadar altın rengini alana kadar pişirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: