Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pekmez çeşitleri şunlardır:
- Üzüm Pekmezi: Beyaz, siyah veya mor üzümün şırasının kaynatılmasıyla elde edilir 13.
- Dut Pekmezi: Genellikle karaduttan, nadiren de beyaz dutlardan yapılır 13.
- Keçiboynuzu Pekmezi: Kurutulmuş keçiboynuzlarının yumuşatılıp, şekerle tatlandırılmasıyla elde edilir 13.
- Hurma Pekmezi: Trabzon hurması veya Medine hurmasından elde edilir 1.
- Andız Pekmezi: Andız ağacının meyvesinden (kozalaklarından) elde edilen, hoş kokulu ve keskin tatlı bir pekmez türüdür 1.
- Armut Pekmezi: İri ve sulu armutların kabuklarının soyulup, ezilerek suyunun çıkarılmasıyla elde edilir 1.
- Elma Pekmezi: Elmaların ezilerek suyunun çıkarılması ve suyunun uzun süre kaynatılarak yoğunlaştırılmasıyla oluşur 1.
- Pancar Pekmezi: Kırmızı pancar veya şeker pancarından yapılır 1.
- İncir Pekmezi: İncirlerin kabuklarından arındırılarak, suyla uzun uzun pişirilmesi ve süzülmesiyle ortaya çıkar 1.
- Zile Pekmezi: Yumuşak ve iri taneli üzümlerin yumurta akıyla birleştirilip, koyulaştırılması sonucunda elde edilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: