Pavlova yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar: Yumurta beyazlarının oda sıcaklığında olması, daha iyi kabarmalarını sağlar. Çırpma kabının tamamen temiz ve kuru olması, yumurta beyazlarının daha iyi köpürmesini sağlar. Toz şekerin azar azar eklenmesi, hızlı eklemek kıvamı bozabileceğinden önemlidir. Şekerin tamamen eridiğinden emin olunması gerekir. Fırına girdikten sonra fırın kapağının asla açılmaması, merengin çökmesine neden olabileceği için önemlidir. Pişirme için en uygun ısının 120 derece olduğu belirtilse de fırının ayarlarına göre değişiklik gösterebilir. Altının pişmemesi durumunda, merengi ters çevirip pişirmek sorunu çözebilir. Dondurulmuş meyvelerin kullanılmaması, çünkü çözüldükçe su salacakları için uygun değildir. Kremanın koyulaşması için, çırpma işleminin dar ve derin bir kapta yapılması önerilir.