Buradasın
Patlıcanlı kremalı sos nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patlıcanlı kremalı sos yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 2 bostan patlıcanı 1
- Yarım limonun suyu 1
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt 1
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı 1
- 1 diş sarımsak 1
- Tuz, kimyon, kırmızı pul biber 1
- 1 çay bardağı ince kıyılmış maydanoz 1
Yapılışı:
- Patlıcanları fırın ızgarasında közleyin 1.
- Kabuklarını soyup içlerini kaşıkla çıkartarak bir kaseye alın 1.
- Yoğurda sarımsak rendeleyin 1.
- İnce kıyılmış maydanoz, tuz, kimyon, limon suyu ve zeytinyağını ekleyin 1.
- Közlenmiş patlıcanı ilave edip iyice karıştırın 1.
- Servis tabağına alıp üzerini maydanoz ve pul biber ile süsleyin 1.
- Servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: