• Buradasın

    Pate içinde ne var?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Pate, genellikle et, ciğer ve sebzelerin karışımından yapılan bir ezmedir 14.
    İçeriğinde bulunabilecek bazı malzemeler:
    • ördek, sülün gibi kanatlı kümes hayvanlarının ciğeri 1;
    • domuz veya balık eti 1;
    • sebzeler (örneğin, soğan) 3;
    • yağ 1;
    • çeşitli otlar (örneğin, dereotu) 2;
    • baharatlar (örneğin, toz kişniş) 2;
    • şarap veya brendi 13.
    Pate, sıcak veya soğuk olarak servis edilebilir 14.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Pate ne için kullanılır?

    Pâté, genellikle meze olarak veya diğer yemeklerin yanında servis edilir. Pâté'nin kullanım alanlarından bazıları: Aperatif olarak sunum; Soğuk büfe çeşitleri; İçki yanında ikram.

    Pate ve ezme aynı şey mi?

    Pate ve ezme kavramları farklı anlamlara sahiptir. Pate, genellikle et, sakatat veya sebzelerin çeşitli harçlarla karıştırılarak hazırlanan ve şarküteri ürünü olarak tüketilen bir ezme türüdür. Ezme ise, genel olarak yiyeceklerin küçük küp şeklinde doğranması veya kesilmesi anlamına gelen bir mutfak terimidir.

    Pate hangi etten yapılır?

    Pâté, çeşitli et türlerinden yapılabilir, bunlar arasında: Kanatlı kümes hayvanları: ördek, sülün. Domuz eti. Sığır eti. Balık. Ayrıca, pâté yapımında iç harç olarak sebzeler ve çeşitli baharatlar da kullanılabilir.

    Mantar pate nasıl yapılır?

    Mantar pate yapmak için gerekli malzemeler: 2 su bardağı dilimlenmiş kültür ve kestane mantar karışımı; 1 adet soğan; 6 diş sarımsak; 1 çay kaşığı kurutulmuş biberiye; 1,5 çay kaşığı kurutulmuş adaçayı; 1 çay kaşığı kuru kekik; 2 yemek kaşığı soya sosu; 1/2 çay kaşığı karabiber; 1 çay kaşığı tuz; 1 yemek kaşığı zeytinyağı; 1/2 su bardağı ceviz içi; 1/4 su bardağı su; 1 adet mini baget ekmek (ince dilimlenmiş); 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı; 1,5 tatlı kaşığı kırmızı pul biber; Taze adaçayı yaprakları. Yapılışı: 1. Zeytinyağını bir tavada ısıtın. 2. Yemeklik doğradığınız soğanları ekleyip birkaç dakika kavurun. 3. Ardından sarımsakları ve dilimlenmiş mantarı ekleyin. 4. Tuz ve baharatları ilave ederek yumuşayana kadar soteleyin. 5. Ayrı bir tavada ceviz içlerini birkaç dakika kokusu çıkana kadar kavurun ve ocaktan alın. 6. Pişirdiğiniz mantarı rondoya atıp cevizleri ekleyin ve karabiberi ilave ettikten sonra püre haline gelene kadar çekin. 7. Kıvamını ayarlamak için gerekirse su ilave edin ve tekrar rondoda çekin. 8. Servis kabına aktarın. 9. Kızarmış ekmek dilimlerine sürün ve üzerlerine hafif zeytinyağı gezdirip pul biber serpin. 10. Adaçayı yaprakları ile süsleyerek servis edin. Mantar pate tarifi için ayrıca yemek.com ve migrostv.migros.com.tr sitelerindeki tarifler de kullanılabilir.