Buradasın
Patatesli lazanya nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patatesli lazanya yapımı için gerekli malzemeler:
- 10 yaprak lazanya 14;
- 2 adet orta boy patates (kabukları soyulmuş ve ince dilimlenmiş) 1;
- 1 adet orta boy havuç (ince dilimlenmiş) 1;
- 1 adet kapya biber (ince dilimlenmiş) 1;
- 2 adet orta boy çarliston biber (ince dilimlenmiş) 1;
- 1 adet orta boy soğan (ince doğranmış) 1;
- 1 tatlı kaşığı domates salçası 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 1/2 tatlı kaşığı karabiber 1;
- 1 kase beşamel sos 1;
- 1 kase kaşar peyniri (rendelenmiş) 1.
Yapılışı:
- Patatesleri, havuçları ve biberleri ince ince dilimleyin 1.
- Büyük bir tavada zeytinyağını ısıtın ve soğanı pembeleşene kadar kavurun 1.
- Ardından, domates salçasını ekleyin ve bir dakika kadar kavurun 1.
- Dilimlenmiş patatesleri, havuçları ve biberleri tavaya ekleyin 1. Tuz ve karabiberi ekleyip, sebzeler yumuşayana kadar pişirin 1.
- Fırın kabına bir kat lazanya yaprağı yerleştirin 1. Üzerine bir miktar sebze karışımı yayın 1. Bir miktar beşamel sos gezdirin ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin 1. Bu işlemi, malzemeler bitene kadar tekrarlayın 1.
- En üst katmana bolca beşamel sos ve kaşar peyniri ekleyin 1.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 30-40 dakika kızarana kadar pişirin 1.
- Sıcak servis edin ve afiyetle tüketin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: