Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lazanya en güzel şekilde şu adımlarla pişirilebilir:
- Bolonez sos yapımı:
- Geniş bir tavaya zeytinyağı alınır ve doğranmış soğan eklenir 4.
- Orta ateşte pembeleşene kadar kavrulur, ardından sarımsak eklenir 4.
- Rendelenmiş havuç ve kereviz ilave edilir, sebzeler yumuşayınca kıyma eklenir ve suyu salıp çekene kadar kavrulur 4.
- Salça, rendelenmiş domates ve baharatlar eklenir, karışım kısık ateşte 15-20 dakika kapağı kapalı şekilde pişirilir 4.
- Beşamel sos yapımı:
- Lazanyanın dizilimi:
- Pişirme:
Pişirme önerileri:
- Fırın kabının tabanına mutlaka beşamel sos sürülmeli, bu ilk lazanya yaprağının yapışmasını ve düzgün pişmesini sağlar 2.
- Fırının alt-üst ısıtma ayarı kullanılarak tüm katmanların eşit şekilde pişmesi sağlanmalıdır 2.
- Fırının performansına göre pişme süresi kontrol edilmelidir 2.
- Lazanya, fırından çıktıktan sonra en az 10 dakika dinlendirilmelidir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: