Buradasın
Patatesli kıymalı rulo nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patatesli kıymalı rulo yapmak için gerekli malzemeler:
- 3 adet haşlanmış patates 34;
- 4 adet yumurta 3;
- 1 tatlı kaşığı tuz 3;
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber 3;
- 1 çay kaşığı kimyon 3;
- 1 çay kaşığı karabiber 3;
- 1 yemek kaşığı un 3;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı 3;
- 1 adet soğan 3;
- 1 adet çarliston biber 3;
- 200 gram kıyma 3;
- 1 çay kaşığı karabiber 3;
- 1 tatlı kaşığı tuz 3;
- 2 çay kaşığı pul biber 3;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 3;
- 2/3 su bardağı su 3;
- 150 gram mozzarella peyniri 3.
Yapılışı:
- Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyun ve bir çatal yardımıyla ezin 3.
- Ezilmiş patateslerin üzerine yumurtaları ekleyin ve güzelce karıştırın 3.
- Tuz, karabiber, toz kırmızı biber ve kimyonu ilave edin 3.
- Spatula yardımıyla karışımı karıştırın ve bir yemek kaşığı un ekleyin 3.
- Fırını 180 dereceye ayarlayın ve ısınmasını bekleyin 3.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve yağlı kağıdı zeytinyağıyla yağlayın 3.
- Patatesli harcı tepsiye yayın 3.
- 20-25 dakika üstü hafif kızarana kadar pişirin 3.
- Harcı hazırlayacağınız tavayı ısıtın 3.
- Isınan tavada zeytinyağını ısıtın 3.
- Soğanı hafif kavurun ve çarliston biberi ilave edin 3.
- Kıymayı ve baharatları ekleyip çevirmeye devam edin 3.
- Domates salçasını ekleyin ve bir miktar daha kavurun 3.
- 2/3 bardak suyu tavaya ekleyin ve karıştırın 3.
- Birkaç dakika daha kıymayı pişirin 3.
- Fırından çıkardığınız patatesli harcın içine kıymalı harcı yayın ve üzerine mozzarella peynirinin 100 gramını ilave edin 3.
- Rulo şeklinde sarın ve üzerine kalan mozzarella peynirini serpin [3
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: