Buradasın
Kıymalı patatesin yumuşak olması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kıymalı patatesin yumuşak olması için patatesleri aynı boyutta doğramaya özen göstermek gerekir 2. Bu, pişme süresinin daha homojen olmasını sağlar 2. Ayrıca, tencereyi sık sık kontrol ederek suyunu gerektiğinde eklemek önemlidir 2. Patatesler yumuşayana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirilmelidir 24.
Kıymalı patates rulosu yaparken ise patates dilimlerini yan yana değil, neredeyse yarıları diğer dilimin üzerinde kalacak şekilde üst üste dizmek ve pişirme sırasında patateslerin çıtırlaşmamasına dikkat etmek, yumuşak bir doku elde etmeye yardımcı olabilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: