Patatesli tavuk but pişirmek için aşağıdaki malzemeler gereklidir: 2 adet kalçalı but; 2 adet büyük boy patates; 2 adet orta boy havuç; 2 adet yeşil biber; yarım çay bardağı sıvı yağ; 1 tatlı kaşığı domates salçası; 1 tatlı kaşığı tuz; 1 çay kaşığı karabiber; 1 çay kaşığı pul biber; 1 çay kaşığı kekik. Pişirme aşamaları: 1. Tavukları yıkayıp suyunu süzdürün ve bir kaba alın. 2. Salça, yağ, tuz ve baharatları ekleyip her yerine gelecek şekilde karıştırın. 3. Patates, havuç ve biberi doğrayıp fırın kabına alın. 4. Tavukları da fırın kabına yerleştirin ve onları da sos malzemeleri ile harmanlayın. 5. Üzerine ıslatılmış yağlı kağıt serin. 6. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. 7. Daha sonra kağıdı alıp üzeri kızarana kadar 15-20 dakika daha pişirin. Alternatif bir tarif için şu malzemeler gereklidir: 6 adet tavuk but; 4-5 adet orta boy patates; 2 adet domates; 3 adet yeşil biber; 1 adet kuru soğan; 2 diş sarımsak; Tuz, karabiber, pul biber, kekik, sıvı yağ. Pişirme aşamaları: 1. Tavuk butlarını yıkayıp tuz, karabiber ve pul biberi her yerine yedirin ve tepsiye dizin. 2. Derin bir kaba domatesleri, yarım ay şeklinde doğradığınız soğanları, biberleri ve birkaç parçaya böldüğünüz sarımsakları ekleyin. 3. Patatesleri yıkayıp elma dilimi şeklinde doğrayın, içine tuz, karabiber, pul biber ve kekiği katıp sıvı yağ ekleyin ve harmanlayın. 4. Her iki karışımı da tepsiye dökün ve önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirin. Fırında patatesli tavuk but, yanında sade pirinç pilavı veya bulgur pilavıyla servis edilebilir.