Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Malzemeler:
- 5 adet patates 1;
- Beşamel sosu için: 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı un, 2 su bardağı süt (400 ml), 1 paket krema (200 ml), 2 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber 1;
- Üzeri için: 200 gr kaşar peyniri 1.
Yapılışı:
- Patateslerin kabuklarını soyup yıkayalım ve kağıt havlu yardımıyla kurulayalım 1.
- Kuruladığımız patatesleri ne çok ince ne de çok kalın olacak şekilde dilimleyelim 1.
- Dilimlediğimiz patatesleri uygun bir fırın kabına dizelim 1.
- Beşamel sosu için tereyağını ve unu kavuralım, süt ve kremayı ekleyerek kıvam alana kadar pişirelim 1.
- Kaynayıp koyulaşan sosa tuz ve karabiberi ekleyip karıştıralım ve 1-2 dakika daha pişirerek ocağı kapatalım 1.
- Beşamel sosu patateslerin üzerine gezdirelim 1.
- Yemeğimizin üzerini yağlı kağıt ile kaplayıp 190°C fırında patatesler yumuşayana kadar yaklaşık 40 dakika pişirelim 1.
- Yağlı kağıdı çıkarıp üzerine kaşar peyniri rendesi serperek peynirler eriyip kızarana kadar 15 dakika daha pişirelim 1.
- Peynirlerde eridikten sonra yemeğimizi fırından alıp ilk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edelim 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: