• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevapYaCevap
  • YaÖzet
  • Seyahat
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • YemekYemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • YaCevap ›
    • Yemek ›

    Yemek yaparken salça neden kavrulur?

    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    • PişirmeYöntemleri

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A Turkish chef in a sunlit kitchen stirs a sizzling pan of deep red tomato paste with golden onions, releasing aromatic steam while a bowl of fresh herbs sits nearby.
    Yemek yaparken salça kavrulur çünkü bu işlem:
    • Salçanın aromasını ortaya çıkarır ve ham tadının gitmesini sağlar 13.
    • Salçanın rengini koyulaştırır, daha derin bir tat kazandırır 13.
    • Çiğ kokuyu giderir 4.
    Ayrıca, soğanla birlikte kavrulan salça, yağda daha iyi çözünerek yemeğin lezzetini artırır 4.
    Ancak, salçanın fazla kavrulması dış yüzeyinin sertleşmesine ve topaklanmasına neden olabilir 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. tgrthaber.com
        1
      2. lezzet.com.tr
        2
      3. egeyedonus.com
        3
      4. istanbulinn.com.tr
        4
      5. kahvaltimenusu.com.tr
        5
    • Kavrulmuş salçanın faydaları nelerdir?

    • Yemeklerde salça kullanımı neden önemlidir?

    • Salçanın aroması nasıl korunur?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Salçalı köfte yaparken salça nasıl kavrulur?

    Salçalı köfte yaparken salça şu şekilde kavrulur: 1. Tavaya yağ dökülür ve kızınca patatesler eklenir. 2. Patateslerden sonra köfteler kızartılır. 3. Kızartılan tavadaki fazla yağ alınır. 4. Aynı tavaya salça eklenir ve kavrulur. 5. Biraz su eklenerek sos kıvamı alana kadar kısık ateşte pişirilir. Bu yöntemle salça, lezzetli bir sos haline gelir.
    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    • Köfte
    5 kaynak

    Kısır yaparken salça kavrulur mu çiğden mi?

    Kısır yaparken salçanın kavrulup kavrulmaması, damak zevkine bağlıdır. Çiğden eklenen salça: Daha hafif ve ferah bir lezzet sunar. Kavrulmuş salça: Daha koyu renkli ve aromatik bir tat sağlar. Akdeniz yörelerinde genellikle salça kavrularak hazırlanırken, Marmara ve Ege bölgelerinde kavrulmadan eklenir.
    • Gıda
    • Tarif
    • Salça
    5 kaynak

    Salça kavurmadan yemek yapılır mı?

    Evet, salça kavurmadan yemek yapılabilir. Bazı tariflerde kısır gibi yemeklerin yapımında salça kavrulmadan ilave edilir. Ayrıca, yemek yaparken salça kavurmak tamamen kişisel damak zevkine bağlıdır.
    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    • Salça
    5 kaynak

    Etli yemeğe hangi salça konur?

    Etli yemeklere domates salçası ve/veya biber salçası konulabilir. Domates salçası, etli yemeklere ve tencere yemeklerine lezzet katmak için tercih edilir. Biber salçası ise daha çok baharatlı ve aromatik yemeklerde, örneğin kebaplarda kullanılır. Bazı tariflerde her iki salça türü birlikte de kullanılabilir.
    • Teknoloji
    • Talimatlar
    • YemekTarifleri
    • Salça
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"epyk0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem/","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping/","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance/","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap/","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/yaozet/","title":"YaÖzet","id":"summary"},{"url":"https://yandex.com.tr/travel/","title":"Seyahat","id":"travel"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel/","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"dialogProps":{"host":"yandex.com.tr","lang":"tr","project":"neurolib","queryParams":{"exp_flags":"skin","preset":"oceania","utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fyemek%2Fq%2Fyemek-yaparken-salca-neden-kavrulur-3847868574%3Fncrnd%3D43395","tld":"com.tr","platform":"desktop"},"className":"PortalHeader-User"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"5847682341762810649","lr":20815,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1762810814686203-3093252303329110670-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-128-BAL","lr":"20815","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"epykw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"epyk1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap/","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"food","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"epykw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"epyk2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"Yemek yaparken salça kavrulur çünkü bu işlem:\n\n* **Salçanın aromasını ortaya çıkarır** ve ham tadının gitmesini sağlar [```1```](https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/yemek-yaparken-salca-kac-dakika-kavrulur)[```3```](https://www.milliyet.com.tr/pembenar/galeri/bastaki-hamle-her-seyi-degistirir-sogan-ve-salca-kavurmada-en-basit-tuyo-7377565).\n* **Salçanın rengini koyulaştırır**, daha derin bir tat kazandırır [```1```](https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/yemek-yaparken-salca-kac-dakika-kavrulur)[```3```](https://www.milliyet.com.tr/pembenar/galeri/bastaki-hamle-her-seyi-degistirir-sogan-ve-salca-kavurmada-en-basit-tuyo-7377565).\n* **Çiğ kokuyu giderir** [```4```](https://www.aksam.com.tr/mor-papatya/once-sogan-mi-yoksa-salca-mi-kavrulur-yemek-yaparken-en-lezzetli-olani/haber-1571188).\n\nAyrıca, soğanla birlikte kavrulan salça, yağda daha iyi çözünerek yemeğin lezzetini artırır [```4```](https://www.aksam.com.tr/mor-papatya/once-sogan-mi-yoksa-salca-mi-kavrulur-yemek-yaparken-en-lezzetli-olani/haber-1571188).\n\nAncak, salçanın fazla kavrulması dış yüzeyinin sertleşmesine ve topaklanmasına neden olabilir [```2```](https://www.egeyedonus.com/blog/icerik/salcali-yemek-yapmanin-puf-noktalari).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://www.tgrthaber.com/mavikadin/sogan-ve-kiyma-nasil-kavrulmali-yemek-yaparken-bilinmesi-gereken-temel-kurallar-salca-ve-yag-ne-zaman-eklenmeli/","title":"Soğan ve Kıyma Nasıl Kavrulmalı? Yemek Yaparken...","shownUrl":"https://www.tgrthaber.com/mavikadin/sogan-ve-kiyma-nasil-kavrulmali-yemek-yaparken-bilinmesi-gereken-temel-kurallar-salca-ve-yag-ne-zaman-eklenmeli/","rel":"nofollow"},{"sourceId":2,"url":"https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/salca-hangi-yag-ile-kavrulur","title":"Salça Hangi Yağ İle Kavrulur?","shownUrl":"https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/salca-hangi-yag-ile-kavrulur","rel":"nofollow"},{"sourceId":3,"url":"https://www.egeyedonus.com/blog/icerik/salcali-yemek-yapmanin-puf-noktalari","title":"Salçalı Yemek Yapmanın Püf Noktaları | Blog","shownUrl":"https://www.egeyedonus.com/blog/icerik/salcali-yemek-yapmanin-puf-noktalari","rel":"nofollow"},{"sourceId":4,"url":"https://istanbulinn.com.tr/salca-kavurma-nasil-yapilir/","title":"Salça Kavurma Nasıl Yapılır – istanbulinn.com.tr","shownUrl":"https://istanbulinn.com.tr/salca-kavurma-nasil-yapilir/","rel":"nofollow"},{"sourceId":5,"url":"https://kahvaltimenusu.com.tr/kahvaltida-lezzetli-salca-kavurma-tarifi/","title":"Kahvaltıda Lezzetli Salça Kavurma Tarifi","shownUrl":"https://kahvaltimenusu.com.tr/kahvaltida-lezzetli-salca-kavurma-tarifi/","rel":"nofollow"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Yemek yaparken salça neden kavrulur?","homeUrl":"/yacevap/","categoryUrl":"/yacevap/c/yemek","categoryTitle":"Yemek","canUseNativeShare":false,"tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/pisirmeyontemleri","text":"PişirmeYöntemleri"}],"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Kavrulmuş salçanın faydaları nelerdir?","url":"/search?text=Kavrulmu%C5%9F+sal%C3%A7an%C4%B1n+faydalar%C4%B1&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Yemeklerde salça kullanımı neden önemlidir?","url":"/search?text=Yemeklerde+sal%C3%A7a+kullan%C4%B1m%C4%B1+neden+%C3%B6nemli&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Salçanın aroması nasıl korunur?","url":"/search?text=Sal%C3%A7an%C4%B1n+aromas%C4%B1+nas%C4%B1l+korunur%3F&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=Yemek+yaparken+sal%C3%A7a+neden+kavrulur%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"imageThumbProps":{"alt":"A Turkish chef in a sunlit kitchen stirs a sizzling pan of deep red tomato paste with golden onions, releasing aromatic steam while a bowl of fresh herbs sits nearby.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16401355/picture-yBUyAdJNYCQJSfJwkPXg/orig"},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"5847682341762810649","reqid":"1762810814686203-3093252303329110670-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-128-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görseller kötü"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isMacOS":false,"isEmbeddedFuturis":false,"brand":"yazeka","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"epykw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"epyk3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/karaman/neyenir/salcali-kofte?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://koftetarifi.com.tr/tencerede-salcali-kofte-tarifi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kofteler.gen.tr/tencerede-salcali-kofte.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tr.ml.md/pdf.php%3fp=1191?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tarif/salcali-kofte/?size=16&stub=1"],"header":"Salçalı köfte yaparken salça nasıl kavrulur?","teaser":"Salçalı köfte yaparken salça şu şekilde kavrulur: 1. Tavaya yağ dökülür ve kızınca patatesler eklenir. 2. Patateslerden sonra köfteler kızartılır. 3. Kızartılan tavadaki fazla yağ alınır. 4. Aynı tavaya salça eklenir ve kavrulur. 5. Biraz su eklenerek sos kıvamı alana kadar kısık ateşte pişirilir. Bu yöntemle salça, lezzetli bir sos haline gelir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/salcali-kofte-yaparken-salca-nasil-kavrulur-1971764166","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/kofte","text":"Köfte"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/kisirin-salcasi-kavrularak-mi-konmali-kavrulmadan-mi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.tgrthaber.com/mavikadin/tam-kivaminda-kisir-tarifi-gaziantepli-kadinlar-salca-sirlarini-paylasti/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.urfadasin.com/herkes-merak-ediyor-kisirin-salcasi-kavrularak-mi-konur?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.dogugazetesi.com/kisirin-lezzet-sirri-salcayi-kavurmali-mi-kavurmamali-mi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/kisirin-salcasi-kavrulur-mu?size=16&stub=1"],"header":"Kısır yaparken salça kavrulur mu çiğden mi?","teaser":"Kısır yaparken salçanın kavrulup kavrulmaması, damak zevkine bağlıdır. Çiğden eklenen salça: Daha hafif ve ferah bir lezzet sunar. Kavrulmuş salça: Daha koyu renkli ve aromatik bir tat sağlar. Akdeniz yörelerinde genellikle salça kavrularak hazırlanırken, Marmara ve Ege bölgelerinde kavrulmadan eklenir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/kisir-yaparken-salca-kavrulur-mu-cigden-mi-373257376","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"Gıda"},{"href":"/yacevap/t/tarif","text":"Tarif"},{"href":"/yacevap/t/salca","text":"Salça"}],"imageThumbProps":{"alt":"A warm Turkish kitchen with a wooden table displaying a bowl of vibrant red *kısır* salad, a small pan of sizzling tomato paste, and fresh ingredients like parsley and lemon, evoking a cozy, culinary debate.","src":"https://avatars.mds.yandex.net/get-neurolib-art/16658558/picture-bPqu47NtzSmp9ovLRqFq/orig"}},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/kisirin-salcasi-kavrularak-mi-konmali-kavrulmadan-mi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/once-un-mu-kavrulur-salca-mi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://bbnhaber.com.tr/mutfak/kisir-icin-salca-kavrulur-mu-160650h?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://izotezizolasyon.com.tr/tag/yemek-yaparken-salca-kavrulur-mu/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.tgrthaber.com/mavikadin/sogan-ve-kiyma-nasil-kavrulmali-yemek-yaparken-bilinmesi-gereken-temel-kurallar-salca-ve-yag-ne-zaman-eklenmeli/?size=16&stub=1"],"header":"Salça kavurmadan yemek yapılır mı?","teaser":"Evet, salça kavurmadan yemek yapılabilir. Bazı tariflerde kısır gibi yemeklerin yapımında salça kavrulmadan ilave edilir. Ayrıca, yemek yaparken salça kavurmak tamamen kişisel damak zevkine bağlıdır.","href":"/yacevap/c/yemek/q/salca-kavurmadan-yemek-yapilir-mi-734028542","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/salca","text":"Salça"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/mardin/neyenir/etli-ekmek?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://feeddi.com/yemek-yaparken-hangi-salca-kullanilir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemekblogspot.blogspot.com/2019/05/salca-yemege-ne-zaman-konur.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.kolaylezzet.com/etli-kuru-fasulye-yemegi-tarifi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.aksam.com.tr/mor-papatya/ici-disi-etli-nasil-yapilir-malzemeleri-neler-gelinim-mutfakta-ici-disi-etli-tarifi/haber-1216147?size=16&stub=1"],"header":"Etli yemeğe hangi salça konur?","teaser":"Etli yemeklere domates salçası ve/veya biber salçası konulabilir. Domates salçası, etli yemeklere ve tencere yemeklerine lezzet katmak için tercih edilir. Biber salçası ise daha çok baharatlı ve aromatik yemeklerde, örneğin kebaplarda kullanılır. Bazı tariflerde her iki salça türü birlikte de kullanılabilir.","href":"/yacevap/c/yemek/q/etli-yemege-hangi-salca-konur-613964178","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/talimatlar","text":"Talimatlar"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/salca","text":"Salça"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"epykw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"epyk4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"epykw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"epyk5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"url":"https://www.tiktok.com/@yandex.turkiye","type":"tiktok","title":"TikTok"},{"url":"https://www.youtube.com/@YandexTurkiye","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://www.facebook.com/YandexComTr","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://www.instagram.com/yandex__turkiye/","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://x.com/yndxturkiye","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"epykw06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}