Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patates kızartmasının sert olmasının birkaç nedeni olabilir:
- Fazla pişirme: Patatesler çok fazla pişirildiğinde sertleşebilir 3.
- Yanlış patates seçimi: Taze ve sert patatesler yerine, yumuşamış veya filizlenmiş patatesler kullanıldığında istenilen sonuç elde edilemeyebilir 5.
- Nem kaybı: Yağla temas anında patatesin yüzeyindeki nem hızla buharlaşır ve bu buhar yağın sıçramasına neden olur 12. Patatesin dışı kurumuş ve kabuk tutmuş olur 12. Bu kabuğun içindeki ısı hızla artar ve yüzeye çıkamamış olan su buharı, içerideki patatesin kum gibi dağılmasını sağlayarak sert kabukla hoş bir tezat oluşturur 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: