Buradasın
Fırında patates kızartması nasıl çıtır olur?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırında patatesin çıtır olması için aşağıdaki adımları izlemek önemlidir:
- Patates Seçimi: Nişasta oranı yüksek olan patatesler daha çıtır sonuçlar verir 24.
- Hazırlık Aşaması: Patateslerin kabuklarını soyup ince uzun şeritler halinde doğrayın ve soğuk su dolu bir kasede 20-30 dakika bekletin 1. Ardından suyunu süzüp kurulayın 1.
- Yağ ve Baharatlar: Zeytinyağı, tuz ve isteğe bağlı olarak karabiber veya toz kırmızı biber gibi baharatları bir kasede karıştırın 13. Patatesleri bu karışıma ekleyip iyice karıştırın 1.
- Pişirme: Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine patatesleri tek tek dizin, üst üste gelmemesine dikkat edin 4. Önceden ısıtılmış fırında ilk 20 dakika 200 derecede, sonra 220-230 derecede 15 dakika daha pişirin 1.
Bu yöntemler, patateslerin fırında çıtır çıtır kızarmasını sağlayacaktır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: