Buradasın
Fırında patates kızartması nasıl çıtır olur?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Fırında patates kızartmasının çıtır olması için şu yöntemler uygulanabilir:
- Karbonat kullanımı 1. Patatesler doğrandıktan sonra karbonatlı suya konup 15 dakika bekletilir, ardından yıkanıp kurulanır 1.
- Zeytinyağı miktarı 2. Çıtırlık elde etmek için yarım çay bardağı zeytinyağı yeterlidir 2.
- Pişirme derecesi 2. İlk 20 dakika fırın 200 derecede, sonraki 15 dakika ise 220-230 derecede pişirilir 2.
- Pişirme sonrası servis 4. Patatesler fırından çıkar çıkmaz servis edilmelidir 4.
- Sıcak ızgara yöntemi 4. Patatesler çıtır değilse, fırın tepsisine yayılarak sıcak ızgaranın altında 2-3 dakika tutulabilir 4.
Ayrıca, patateslerin fırında çıtır kalması için pişirdikten sonra 2 saat içinde hava geçirmez bir kapta soğutulması ve 2-3 gün içinde tüketilmesi önerilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: