Buradasın
Patates cipsinin püf noktası nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patates cipsinin püf noktaları şunlardır:
- Patates seçimi: Nişasta oranı yüksek ve su oranı düşük patates çeşitleri tercih edilmelidir 12.
- İnce dilimleme: Sebze dilimleyici kullanılarak patatesler ince ince dilimlenmelidir 12.
- Soğuk suda bekletme: Dilimlenmiş patatesler, nişastalarını salmaları için en az yarım saat soğuk suda bekletilmelidir 12.
- Kurulama: Suda bekletilen patatesler iyice kurulanmalıdır 12.
- Yağ seçimi: Kızartmalarda nötr tada sahip yağlar (kanola, bitkisel veya ayçiçeği yağı) kullanılmalıdır 2.
- Pişirme sıcaklığı: 325-375 derece Fahrenheit arasındaki sıcaklıklarda pişirme yapılmalıdır 2.
- Pişirme süresi: Cipslerin iyi piştiğinden ve çıtır çıtır olduğundan emin olmak için yaklaşık 3-4 dakika yeterli olacaktır 2.
- Tuzlama: Cipsler sıcakken tuzlanmalıdır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: