Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pastörize yumurta, kabuklu yumurtanın kullanıldığı her yerde kullanılabilir 24. En sık kullanıldığı alanlar şunlardır:
- Gıda fabrikaları ve HoReCa sektörü 4. Pastörize yumurta, mayonez, hardal gibi soslar, bazı ekmek çeşitleri, poğaçalar, börekler, kurabiyeler, makaronlar, bezeler, pastalar, kekler, tatlılar ve protein içecekleri gibi ürünlerde kullanılır 4.
- Ev kullanımı 4. Evlerde de pastörize yumurta kullanılabilir, ancak raf ömrünün kısa olması nedeniyle kullanım oranı düşüktür 4.
Pastörize yumurtalar, salmonella ve diğer patojenik bakterilerden arındırılmış olduğu için güvenle tüketilebilir 34. Ancak, gıda kaynaklı hastalıklardan korunmak için pastörize yumurtaların da dahil olduğu tüm yumurtaların, sarıları sertleşene ve beyazları akıcı veya yarı saydam olmayana kadar pişirilmesi önerilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: