Portekiz pastanesi tatlısı "pasteis de nata" yapmak için gerekli malzemeler: 2 rulo milföy hamuru; 500 ml süt; 3 yemek kaşığı un; 1 çubuk tarçın; 250 gr toz şeker; 100 gr su; 3 yumurta sarısı ve 1 tüm yumurta. Yapılışı: 1. Milföy hamurunu rulo şeklinde sarın ve 1,5 cm kalınlıkta kesin. 2. Derin bir tencerede sütü, unu ve tarçını karıştırın, pişirmeye başlayın. 3. Diğer tarafta suyu ve şekeri 3 dakika boyunca kaynatın. 4. Kaynamış şekeri un-süt karışımına ekleyin, 2-3 dakika pişirin. 5. Yumurtaları ekleyin. 6. Bu kremayı milföy hamurların üzerine dökün. 7. 250 derecelik fırında 10-15 dakika pişirin. Alternatif tarif: 1 paket milföy hamuru; 170 ml su; 3 su bardağı süt; 2,5 su bardağı toz şeker; 7 adet yumurta sarısı; 1 adet limon kabuğu; 1 adet portakal kabuğu; 3 yemek kaşığı un; 1 adet çubuk tarçın. Tepsiyi yağlamak için: 2-3 yemek kaşığı tereyağı; Üzeri için: Toz tarçın. Yapılışı: 1. Limon ve portakal kabukları, su, şeker ve çubuk tarçını tencereye ekleyin, kaynatın. 2. Süt ve unu muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın ve pişirin. 3. Şerbeti yavaş yavaş ekleyerek birbirine yedirin. 4. Ilıdıktan sonra yumurta sarılarını ekleyin, karıştırın. 5. Karışımı süzgeçten geçirin. 6. Milföy hamurlarını üst üste