Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pastamilen kek kalıbının yapışıp yapışmayacağı hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, kek kalıbının yapışmaması için bazı öneriler şunlardır:
- Yağlama: Kalıbın her tarafını sıvı yağ veya tereyağı ile yağlayın, ancak fazla yağ kullanmamaya dikkat edin 235.
- Unlama: Yağlama işleminden sonra kalıbı hafifçe unlayarak fazla yağın emilmesini sağlayın 23.
- Soğutma: Keki fırından çıkardıktan sonra kalıbı 10-20 dakika soğumaya bırakın 23.
- Çıkarma: Kalıbı ters çevirip hafifçe sallayarak veya kenarlarını gevşeterek keki çıkarın 25.
Yapışmaz bir kalıp olarak silikon kalıplar tercih edilebilir; bu tür kalıplar eğilip bükülebilir ve yapışmayı minimuma indirir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: