Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Pastacılıkta çeşitli yağlar kullanılır, bunlar arasında:
- Tereyağı: Süt kaymağının çalkalanması yöntemiyle elde edilir, lezzetlidir ve geniş bir kullanım alanı vardır 1.
- Lard: Eritilmiş domuz yağıdır, yüksek erime derecesine sahiptir ve hamurlarda ve kızartmalarda kullanılır 1.
- Donyağı (Tallow): Eritilmiş sığır yağıdır, ağır bir kokusu ve tadı olduğu için pastacılıkta kullanılması önerilmez 1.
- Bitkisel Yağlar: Pamuk yağı, soya yağı, mısır yağı gibi yağlar ekonomik ve margarin yapımında kullanılır 12.
- Hidrojene Yağlar: Raf ömrü daha uzun olan, tereyağına göre daha yüksek erime derecesine sahip yağlardır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: