Buradasın
Paşabahçe yoğurt mayalama kabı nasıl kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Paşabahçe yoğurt mayalama kabı kullanımı için aşağıdaki adımlar takip edilmelidir:
- Sütü Isıtma: Temiz bir tencereye taze süt dökülür ve orta ateşte 80-85°C arasında ısıtılır 13.
- Sütü Soğutma: Isıtılan süt ocaktan alınır ve oda sıcaklığına yakın bir yere koyulur, sütün ısısını 43-46°C arasına düşürmesi için yaklaşık 1 saat beklenir 1.
- Maya Ekleme: Soğuyan sütün içinden birkaç kaşık alınır ve içine yoğurt mayasından veya bir önceki yoğurttan bir kaşık eklenir, maya sütün içinde iyice karıştırılır 13.
- Karışımı Kaba Dökme: Hazırlanan yoğurt karışımı temiz Paşabahçe cam kavanozlara eşit şekilde dökülür ve kapakları sıkıca kapatılır 1.
- Mayalanma Süreci: Kavanozlar üzerini örtecek kadar sıcak su dolu bir kaba yerleştirilir ve karanlık, sıcak olmayan bir yerde 6-8 saat boyunca mayalanmaya bırakılır 13.
- Yoğurdu Soğutma ve Saklama: Mayalanma süresi sona erdiğinde kavanozlar çıkarılır ve yoğurtlar buzdolabına yerleştirilir, soğuduktan sonra tüketilmeye hazır olacaktır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: