• Buradasın

    Paşa Lokumu hangi yöreye ait?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Paşa Lokumu, Trakya mutfağına ait bir sütlü tatlıdır ve özellikle Kırklareli yöresine özgüdür 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    A golden-brown tray of freshly made *paşa lokumu*, dusted with coconut flakes and topped with walnuts, sits on a lace-covered table in a sunlit Turkish kitchen, with a bowl of milk and a stick of butter nearby.

    Paşa lokumu içinde ne var?

    Paşa lokumu içinde bulunan malzemeler: Muhallebi için: 1 litre süt; 1 su bardağı un; 1 su bardağı toz şeker; 1 paket vanilya; 50 g tereyağı. Taban için: 150 g hindistan cevizi. Arası için: 1 poşet krem şanti; 1 su bardağı soğuk süt; 1 çay bardağı ceviz içi (iri çekilmiş). Ayrıca, kaymak veya fındık gibi farklı malzemeler de kullanılabilir.

    Gerçek paşa lokumu nasıl yapılır?

    Gerçek paşa lokumu yapmak için gerekli malzemeler: 1 litre süt; 1 su bardağı un; 1 su bardağı şeker; 1 paket vanilya; 50 g tereyağı; 300 g kaymak; 1 su bardağı iri kırılmış fındık; 200 g hindistan cevizi. Yapılışı: 1. Süt, un ve şeker karıştırılarak muhallebi göz göz oluncaya kadar pişirilir. 2. Ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağı eklenerek 8-10 dakika mikser ile karıştırılır. 3. Fırın tepsisinin tabanı boşluk kalmayacak şekilde hindistan cevizi ile kaplanır. 4. Üzerine yavaşça kaşık yardımı ile muhallebi serilir. 5. Soğumaya bırakılır. 6. Soğuyan tatlının üzerine kaymak sürülür ve fındık serpilir. 7. Tepsinin kısa kenarından 2 parmak genişliğinde şeritler kesilir, her şerit ortadan tekrar kesilir ve dikkatli bir şekilde rulo yapılıp, dik şekilde servis tabağına yerleştirilir. Tatlı, buzdolabında en az 3-4 saat bekletilmelidir. Paşa lokumu tarifinin farklı versiyonları da bulunmaktadır.
    A vibrant bazaar stall in Istanbul overflowing with colorful cubes of Turkish delight, dusted with powdered sugar, under the warm glow of hanging lanterns, with a smiling vendor in traditional Ottoman attire offering a sample.

    Türk lokumun ana vatanı neresi?

    Türk lokumunun ana vatanı olarak Anadolu kabul edilmektedir. Bazı kaynaklara göre lokum, 15. yüzyıldan beri Anadolu'da yapılmaktadır. Ancak, lokumun sosyal yaşantıya bu isimle kazandırılması ve dünya çapında ün kazanması Osmanlı zamanında gerçekleşmiştir.