• Buradasın

    Türk lokumun ana vatanı neresi?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Türk lokumunun ana vatanı olarak Anadolu kabul edilmektedir 12.
    Bazı kaynaklara göre lokum, 15. yüzyıldan beri Anadolu'da yapılmaktadır 12. Diğer bir görüşe göre ise 18. yüzyıl sonunda, dönemin padişahı I. Abdülhamit'in yumuşak şekerleme isteği üzerine Ali Muhiddin Hacı Bekir tarafından icat edilmiştir 12.
    Ancak, lokumun sosyal yaşantıya bu isimle kazandırılması ve dünya çapında ün kazanması Osmanlı zamanında gerçekleşmiştir 35.

    Konuyla ilgili materyaller

    Türk lokumunu ilk kim buldu?

    Türk lokumunu ilk kimin bulduğu konusunda iki farklı görüş bulunmaktadır: 1. 15. yüzyıldan beri Anadolu'da yapıldığı düşünülmektedir. 2. 18. yüzyıl sonunda Ali Muhiddin Hacı Bekir tarafından icat edildiği kabul edilmektedir.

    En iyi lokum hangi ilde?

    En iyi lokum konusunda farklı görüşler bulunmakla birlikte, bazı iller lokum üretimiyle öne çıkmaktadır: 1. Afyonkarahisar: Afyon lokumu, yumuşak dokusu ve kaliteli fıstıkları ile ünlüdür. 2. Safranbolu: Safranbolu lokumu, safranlı ve diğer özel baharatlarla yapılan çeşitleriyle bilinir ve coğrafi işaret almıştır. 3. İstanbul: Tarihi Yarımada'daki dükkanlarda Osmanlı'dan günümüze uzanan geleneksel lokum yapım yöntemleri sürdürülmektedir.