• Buradasın

    Türk lokumun ana vatanı neresi?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A vibrant bazaar stall in Istanbul overflowing with colorful cubes of Turkish delight, dusted with powdered sugar, under the warm glow of hanging lanterns, with a smiling vendor in traditional Ottoman attire offering a sample.
    Türk lokumunun ana vatanı olarak Anadolu kabul edilmektedir 12.
    Bazı kaynaklara göre lokum, 15. yüzyıldan beri Anadolu'da yapılmaktadır 12. Diğer bir görüşe göre ise 18. yüzyıl sonunda, dönemin padişahı I. Abdülhamit'in yumuşak şekerleme isteği üzerine Ali Muhiddin Hacı Bekir tarafından icat edilmiştir 12.
    Ancak, lokumun sosyal yaşantıya bu isimle kazandırılması ve dünya çapında ün kazanması Osmanlı zamanında gerçekleşmiştir 35.

    Konuyla ilgili materyaller

    En iyi lokum hangi ilde?

    En iyi lokumun hangi ilde olduğu konusunda kesin bir görüş yoktur; çünkü lokum, Türkiye'nin birçok bölgesinde farklı tat ve içeriklerle üretilmektedir. Lokumuyla meşhur bazı iller şunlardır: Afyonkarahisar. Safranbolu. İzmir. Gaziantep. Mersin. En iyi lokumun hangi ilde olduğu, kişisel tercihlere göre değişebilir.

    Türk lokumunu ilk kim buldu?

    Türk lokumunu ilk kimin bulduğu konusunda iki farklı görüş bulunmaktadır: 1. 15. yüzyıldan beri Anadolu'da yapıldığı düşünülmektedir. 2. 18. yüzyıl sonunda Ali Muhiddin Hacı Bekir tarafından icat edildiği kabul edilmektedir.