Buradasın
Papara yemeği nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Papara yemeği yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır:
Malzemeler:
- 1 kırmızı soğan 2
- 50 gr tereyağı 2
- 1 domates 2
- 2-3 dal maydanoz 2
- 50 gr tulum peyniri 2
- Yarım diş sarımsak 2
- 2-3 dilim bayat ekmek 23
- Tuz 23
- Karabiber 2
Yapılışı:
- Soğanı ince doğrayıp tereyağında kavurun 2.
- Doğranmış domatesi ilave edin ve sos kıvamında pişirin 2.
- Tuz ve karabiber ile tatlandırın 2.
- Bayat ekmekleri ekleyip pişirmeye devam edin 2.
- Tulum peyniri üzerine rendeleyin 2.
- İnce kıyılmış maydanoz ile süsleyip servis yapın 2.
Alternatif olarak, Amasya mutfağına ait papara yemeği için şu malzemeler ve adımlar izlenebilir:
Malzemeler:
Yapılışı:
- Kıyma ve soğanı kavurun, içine kalmış pilav veya bir çay bardağı ıslatılmış pirinç ekleyin 1.
- 3 bardak et suyunu ilave edip kaynatın 1.
- Bayat ekmekleri 2 cm lik küpler halinde doğrayın (isteğe göre fırında hafif kızartın) 1.
- Sunumu, büyük bir sini veya lengerden servis tabaklarına yaparak gerçekleştirin 1.
- Ekmeklerin üzerine sulu kıvamdaki kaynatılmış malzemeyi dökün, en üste de sarımsaklı yoğurdu ekleyip nane serpin ve tabaklara alın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: