Buradasın
Papara yemeği nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Papara yemeği yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 adet kuru soğan 14;
- 200 gram dana kıyma 1;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 1;
- 1/2 yemek kaşığı biber salçası 1;
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1;
- 1 avuç maydanoz (kıyılmış) 1;
- 1 tatlı kaşığı tuz 1;
- 1/2 tatlı kaşığı karabiber 1;
- 1 su bardağı sıcak su 1;
- 1 adet Ramazan pidesi (küp küp kesilmiş) 1;
- 1/2 yemek kaşığı tereyağı 1;
- Yoğurt sos için 2 su bardağı yoğurt, 1 diş sarımsak (rendelenmiş ve ezilmiş), 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı kuru nane 1.
Yapılışı:
- Tavaya yemeklik doğranmış soğanları ve zeytinyağını ekleyin, renk alana kadar kavurun 1.
- Üzerine kıymayı ekleyin ve güzelce karıştırın 1.
- Domates salçası, biber salçası, baharatlar ve suyu ekleyip suyunu çekene kadar pişirin 1.
- Ocaktan almadan önce ince kıyılmış maydanozu ekleyin ve karıştırın 1.
- Yoğurt sos için bir kaba yoğurt, zeytinyağı, sarımsak ve kuru naneyi ekleyip karıştırın 1.
- Doğranmış pideleri bir tavaya alın, tereyağı ekleyin ve erimesini sağlayın 1.
- Pideleri bir servis tabağına alın, üzerine yoğurt sos gezdirin 1.
- Pidelerin ve yoğurt sosun üzerine kıymalı harcı koyun 1.
- Küçük bir tavada tereyağı ve pul biberi kızdırın, üzerine gezdirin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: