Papara yemeği yapmak için gerekli malzemeler: 1 adet kuru soğan; 200 gram dana kıyma; 1 yemek kaşığı domates salçası; 1/2 yemek kaşığı biber salçası; 3 yemek kaşığı zeytinyağı; 1 avuç maydanoz (kıyılmış); 1 tatlı kaşığı tuz; 1/2 tatlı kaşığı karabiber; 1 su bardağı sıcak su; 1 adet Ramazan pidesi (küp küp kesilmiş); 1/2 yemek kaşığı tereyağı; Yoğurt sos için 2 su bardağı yoğurt, 1 diş sarımsak (rendelenmiş ve ezilmiş), 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 1 tatlı kaşığı kuru nane. Yapılışı: 1. Tavaya yemeklik doğranmış soğanları ve zeytinyağını ekleyin, renk alana kadar kavurun. 2. Üzerine kıymayı ekleyin ve güzelce karıştırın. 3. Domates salçası, biber salçası, baharatlar ve suyu ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. 4. Ocaktan almadan önce ince kıyılmış maydanozu ekleyin ve karıştırın. 5. Yoğurt sos için bir kaba yoğurt, zeytinyağı, sarımsak ve kuru naneyi ekleyip karıştırın. 6. Doğranmış pideleri bir tavaya alın, tereyağı ekleyin ve erimesini sağlayın. 7. Pideleri bir servis tabağına alın, üzerine yoğurt sos gezdirin. 8. Pidelerin ve yoğurt sosun üzerine kıymalı harcı koyun. 9. Küçük bir tavada tereyağı ve pul biberi kızdırın, üzerine gezdirin. Papara yemeği, bayat ekmeklerle de hazırlanabilir.