• Buradasın

    Tirit ve papara aynı mı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Papara ve tirit yemekleri benzerdir, ancak aynı değildir.
    Papara, bayat ekmeklerin tereyağlı su veya et suyu ile ıslatılmasıyla yapılan, Rumeli mutfağına ait bir yemektir 23. Üzerine yoğurt, sarımsak, kıyma veya peynir eklenerek servis edilebilir 2.
    Tirit ise, et suyuna kızartılmış veya bayat ekmek konularak yapılan bir yemektir 14. Yörelere göre farklı et çeşitleri ile yapılabilir 4.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Papara nasıl bir yemektir?

    Papara, bayat ekmeklerin değerlendirilmesiyle yapılan, basit ama lezzetli bir yemektir. Malzemeler: - 4 dilim bayat ekmek - 1 yemek kaşığı tereyağı - 1 su bardağı yoğurt - 2 diş sarımsak - 1 çay kaşığı tuz - 1 çay kaşığı kırmızı toz biber - 1 tatlı kaşığı domates salçası - 2 yemek kaşığı sıvı yağ - 1 su bardağı sıcak su Hazırlanışı: 1. Ekmekleri küçük kareler halinde doğrayın ve fırında veya tavada hafifçe kızartın. 2. Yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuz ile karıştırın. 3. Bir tavada sıvı yağı ısıtın, üzerine domates salçasını ekleyerek kısık ateşte kavurun. 4. Salçanın kokusu çıktığında kırmızı toz biberi ve sıcak suyu ekleyerek sosu kıvamlandırın. 5. Kızarmış ekmekleri bir servis tabağına yerleştirin, üzerine yoğurtlu sosu dökün ve salçalı sosu gezdirerek yemeği tamamlayın. Arzu edilirse, tereyağını eritip üzerine dökerek lezzeti artırabilirsiniz.

    Papara hangi yöreye ait bir yemek?

    Papara yemeği, Türkiye ve diğer bazı Balkan ülkelerine ait geleneksel bir yemektir. Ayrıca, Konya ve Sivas, Kars, Kilis, Tokat gibi bazı yörelerde de kendine has tarifleriyle yapılmaktadır.