Papara, bayat ekmeklerin değerlendirilmesiyle yapılan, basit ama lezzetli bir yemektir. Malzemeler: - 4 dilim bayat ekmek - 1 yemek kaşığı tereyağı - 1 su bardağı yoğurt - 2 diş sarımsak - 1 çay kaşığı tuz - 1 çay kaşığı kırmızı toz biber - 1 tatlı kaşığı domates salçası - 2 yemek kaşığı sıvı yağ - 1 su bardağı sıcak su Hazırlanışı: 1. Ekmekleri küçük kareler halinde doğrayın ve fırında veya tavada hafifçe kızartın. 2. Yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuz ile karıştırın. 3. Bir tavada sıvı yağı ısıtın, üzerine domates salçasını ekleyerek kısık ateşte kavurun. 4. Salçanın kokusu çıktığında kırmızı toz biberi ve sıcak suyu ekleyerek sosu kıvamlandırın. 5. Kızarmış ekmekleri bir servis tabağına yerleştirin, üzerine yoğurtlu sosu dökün ve salçalı sosu gezdirerek yemeği tamamlayın. Arzu edilirse, tereyağını eritip üzerine dökerek lezzeti artırabilirsiniz.