Kolay pankek nasıl yapılır?
Kolay pankek yapımı için gerekli malzemeler: 2 adet yumurta; 2 yemek kaşığı şeker; 1 su bardağı süt; 1,5 su bardağı un; 1 adet kabartma tozu; 1 paket vanilin; 1 tatlı kaşığı sıvı yağ (pişirme için). Yapılışı: 1. Bir kapta yumurtaları ve şekeri, köpük köpük olana kadar çırpın. 2. Unu, kabartma tozunu ve vanilini eleyerek harmanlayarak ekleyin ve kek hamurundan biraz daha yoğun bir kıvam elde edene kadar güzelce karıştırın. 3. Yapışmaz bir tavaya çok az sıvı yağ döküp fırça veya peçeteyle yayın. 4. Tavayı orta derece ısıda ocağa koyun. 5. Bir kaşık yardımıyla hamuru tavaya dökün, hamur kendi kendine yayılacaktır. 6. Üzeri göz göz olan pankeki spatula yardımı ile ters çevirin. 7. Pişen pankekleri servis tabağına alın, üzerine pudra şekeri serpebilir, bal, çikolata veya meyvelerle süsleyebilirsiniz. Pankek yapımında dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar: Hamurun kıvamı ne çok akışkan ne de çok katı olmalıdır. Kabartma tozunu ekledikten sonra hamuru fazla çırpmak, pankeklerin daha puf olmasını sağlar. Tavayı hafifçe yağlamak, çok yağlanmayı önler. Orta ateş, pankeklerin eşit şekilde pişmesi için idealdir.
Kolay pankek nasıl yapılır?