Pankek yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 yumurta 13;
- 2 su bardağı süt 1;
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ 1;
- 2 tatlı kaşığı kabartma tozu 1;
- 2 silme çay kaşığı tuz 1;
- 4 çay kaşığı şeker 1;
- 3 su bardağı un 1.
Hazırlanışı:
- Yumurtaya tuzu ve şekeri ekleyerek krema kıvamına gelene kadar çırpın 1.
- Sütü ekleyip iyice karışana kadar çırpın 1.
- Unu ve kabartma tozunu azar azar ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar çırpmaya devam edin 1.
- Yapışmaz bir tavayı fırça ile yağlayın ve orta hararetli ateşte ısıtın 1.
- İstediğiniz miktarda hamuru (pankeklerin olmasını istediğiniz büyüklüğe göre) tavaya yuvarlak şekilde dökün (aynı anda 2-3 tane dökebilirsiniz) 1.
- Üzeri göz göz olduktan sonra spatula yardımıyla ters çevirin 1.
- Her iki tarafı da piştikten sonra servis tabağına alın 1.
- Hamur bitene kadar aynı işlemi uygulayın 1.
- Bal, reçel veya kakaolu fındık kreması ile servis edin 1.
Pankek tarifinde kabartma tozu yerine maya da kullanılabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: