Tam ölçülü pankek nasıl yapılır?
Tam ölçülü pankek yapmak için gerekli malzemeler: 2 adet yumurta; 2 yemek kaşığı toz şeker; Yarım çay bardağı sıvı yağ; 1 tepeleme su bardağı + 2 yemek kaşığı süt; 2 su bardağı un; 1 paket kabartma tozu; 1 paket vanilya. Yapılışı: 1. Yumurta ve şeker, köpük köpük oluncaya kadar iyice çırpılır. 2. Süt ve sıvı yağ eklenip karıştırılır. 3. Un, kabartma tozu ve vanilya da eklenip iyice karıştırılarak pürüzsüz bir pankek harcı elde edilir. 4. Krep tavası orta ateşte kızdırılır. 5. Pankek harcından 1 yemek kaşığı tavaya dökülür, hamur göz göz olunca dikkatlice ters çevrilir. 6. Diğer tarafı da pişirilerek tüm harç bitene kadar bu şekilde devam edilir. Püf noktası: Hamur göz göz olduğu an hemen ters çevirmek gerekir, böylece rengi çok güzel olur.
Tam ölçülü pankek nasıl yapılır?