Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kakaolu pankek yapmak için gerekli malzemeler:
- 2 adet yumurta 13;
- 4 yemek kaşığı toz şeker 3;
- 1,5 su bardağı süt 13;
- 2 yemek kaşığı kakao 13;
- 1 paket kabartma tozu 13;
- 1 paket vanilya 13;
- 2 su bardağı un 3.
Yapılışı:
- Derin bir kaba yumurtaları ve toz şekeri alıp tel çırpıcı ile 2 dakika çırpın 3.
- Süt ve bir fiske tuzu ekleyip biraz daha çırpın 3.
- Kaba vanilya, kabartma tozu, kakao ve unu koyun 3. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice çırpın 3.
- Teflon tavayı ocak üzerine koyup ısıtın 3.
- Kakaolu pankek hamurundan küçük bir kepçe alarak tavaya dökün 3. Tavayı oynatmadan, kenarları toparlanıp üzeri göz göz olunca spatula yardımıyla diğer tarafını çevirin 3.
- 10-15 saniye kadar diğer tarafını pişirin 3.
- Pişen kakaolu pankekleri spatula yardımıyla yavaşça alıp servis tabağına koyun 3.
Kakaolu pankekleri reçel, bal, fındık kreması ya da çeşitli marmelatlar ile servis edebilirsiniz 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: