Kakaolu pankek yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 büyük su bardağı un 1;
- 1 adet yumurta 1;
- 1 çorba kaşığı kakao 1;
- 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı 1;
- 1 yemek kaşığı kabartma tozu 1;
- 1 yemek kaşığı vanilya özütü 1;
- 1/2 su bardağı şeker 1;
- 1 su bardağı süt 1;
- 1 adet olgun muz 1.
Hazırlanışı:
- Derin bir kapta unu, kakaoyu, kabartma tozunu ve şekeri iyice karıştırın 1.
- Ayrı bir kapta yumurtayı, eritilmiş tereyağını ve vanilya özütünü çırpın 1.
- Ezilmiş muz ile sütü de ekleyerek karıştırmaya devam edin 1.
- Hazırladığınız ıslak malzemeleri kuru malzemelere ekleyin ve spatula ile hafifçe karıştırın 1.
- Orta ateşte kızdırılmış ve hafifçe yağlanmış bir tavada, her bir pankeki küçük kepçelerle pişirin 1.
- Pankeklerin her iki tarafı da kızarana kadar pişirin 1.
- Sıcak sıcak servis edin 1. Dilerseniz, üzerine bal, reçel, çikolata sosu veya meyve ekleyebilirsiniz 1.
Alternatif bir kakaolu pankek tarifi:
- 2 adet yumurta 2;
- 4 yemek kaşığı toz şeker 2;
- 1 su bardağı süt 2;
- 1/2 su bardağı sıvı yağ 2;
- 1,5 su bardağı un 2;
- 4 tatlı kaşığı kakao 2;
- 1 paket kabartma tozu 2;
- 1 paket vanilya 2;
- 90 gram bitter çikolata (isteğe bağlı) 2.
Hazırlanışı ve pişirme aşamaları ilk tarifle aynıdır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: