Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Özbek mutfağı, aşağıdaki yemekleriyle meşhurdur:
- Özbek Pilavı: Kuzu eti, havuç, pirinç, tereyağı, baharat, soğan ve sarımsak kullanılarak hazırlanan geleneksel bir pilav 12.
- Mantı: İnce hamurdan yapılan ve içine et ve soğan dolgusu konulan bir çeşit börek 34.
- Lag’man: Çin eriştesi üzerine et veya kıyma eklenerek yapılan zengin ve lezzetli bir yemek 2.
- Tandır Kabob: Yumuşacık koyun etinin tandırda pişirilmesiyle yapılan bir yemek 2.
- Samsa: Parça et, baharat ve soğan kullanılarak yapılan etli börek 14.
- Shurbo: Özbek çorbası veya güveci olarak bilinen, akşam yemeklerinin başlangıcı olarak servis edilen bir yemek 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: