Özbek pilavı yapmak için gerekli malzemeler: 1,5 su bardağı baldo pirinç; 50 gr kuş üzümü; 500 gr parça kuzu eti; 100 gr tereyağı; 100 gr çam fıstığı; 300 gr kuzu kıyma; 1 tatlı kaşığı tuz; 1/3 çay kaşığı toz karanfil; 1/3 çay kaşığı toz tarçın; 1/3 çay kaşığı toz kakule. Yapılışı: 1. Baldo pirinci iyice yıkayın ve süzgece alıp suyunu süzün. 2. Kuş üzümlerinin saplarını temizleyin ve yumuşayana kadar suda bekletin. 3. Küçük kesilmiş etleri yıkayıp tencereye alın ve üzerini aşacak kadar su ilave edip orta ateşte pişirin. 4. Etler pişince varsa suyunu süzün. 5. Etlere tereyağı ve çam fıstıklarını ekleyin. 6. Etleri pişirdiğiniz suyu 2,5 su bardağı dolusu olana kadar tamamlayıp tencereye ilave edin. 7. Kıyma, kuş üzümü, tarçın, karanfil ve kakuleyi ilave edin. 8. Yıkanmış pirinci ekleyip kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. 9. 10 dakika demlendirip sıcak servis yapın. Alternatif bir Özbek pilavı tarifi için diyetkolik.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.