Buradasın
Osmanlıda hamur işleri nasıl yapılırdı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Osmanlı'da hamur işleri genellikle fırında veya tavada pişirilirdi 24. Hamur işlerinin yapımında kullanılan temel malzemeler un, tuz, su ve bazen yumurtaydı 1.
Bazı Osmanlı hamur işleri ve yapım yöntemleri:
- Börekler: Yufka böreği, su böreği gibi geniş bir tepside kısık ateşte veya fırında; gözleme gibi sac üzerinde ya da puf böreği gibi kızgın yağda pişirilirdi 1. İç malzemesi olarak kıyma, maydanoz, dereotu ile karıştırılmış beyaz peynir, tavuk eti, paça ve ıspanak kullanılırdı 1.
- Pilav: Sadece pirinçle yapılırdı ve genellikle yemeğin sonunda hoşaf ile birlikte tüketilirdi 1. Koyun eti, kuzu eti, tavuk, balık, midye ve patlıcan, domates gibi sebzelerle de hazırlanırdı 1.
- Tatlılar: Güllaç, baklava, revani, helva, aşure gibi çeşitli tatlılar yapılırdı 5. Tatlı yapımında şeker yerine bal kullanılırdı 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: