Buradasın
Osmanlı mutfağında yumurta nerelerde kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Yumurta kullanılan bazı Osmanlı yemekleri:
- Çorbalar: Yumurtalı meyane olarak kullanılırdı 4.
- Et yemekleri: Güveçte pişirilen yemeklerin üzerine yumurta kırılarak yapılırdı 3.
- Tatlılar: Bazı helva ve tatlı tariflerinde yumurta akı kullanılırdı 2.
- Hamur işleri: Börek, kalye, kaygana gibi yemeklerde yumurta yer alırdı 34.
- Omlet çeşitleri: Patlıcanlı, reçelli gibi omlet türleri (kaygana) yapılırdı 1.
Ayrıca, Fatih Sultan Mehmet'in sofrasında yumurtalı lapa, yumurtalı pide ve yumurtalı ıspanak kavurması gibi yemekler de sıkça yer alırdı 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: