Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Osmanlı mutfağının en iyi yemeği olarak değerlendirilebilecek tek bir yemek yoktur, çünkü bu mutfak geniş bir yemek yelpazesine sahiptir 14. İşte Osmanlı mutfağının en sevilen et yemeklerinden bazıları:
- Kavun Dolması 145. Kavun, kuzu eti, pirinç, badem, baharat, kuş üzümü ve Antep fıstığı ile hazırlanır 14.
- Mutancana 145. Kuzu eti, arpacık soğan, iç badem, kırmızı üzüm, bal, kayısı, mürdüm eriği ve kuru incir ile yapılır 14.
- Mahmudiye 14. Köy pilici, soğan, kuru kayısı, kuru üzüm, bal, zeytinyağı, tarçın ve badem içerir 14.
- Beyrani 14. Kuzu eti, baharatlarla zenginleştirilerek çok kısık ateşte yumuşatılır 14.
- Tandır Çorbası 2. Yoğurt, sarımsak ve zeytinyağı ile harmanlanmış, közlenmiş patlıcan ve biberle hazırlanır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: