Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ortaklar çöp şişin özellikleri şunlardır:
- Etin Cinsi ve Hazırlanışı: Küçük dana et parçaları, mangal kömüründe pişirilen kamış veya kargılara dizilir 12. Etlerin boyutu yaklaşık bir santimetre olup, kesim yaşını almış süt dananın but kısmından elde edilir 2.
- Kuyruk Yağı: Kamışların ucuna koyun kuyruk yağı takılır ve şişin her bir lokmasında yağ bulunur 12.
- Pişirme Süresi ve Yöntemi: Yüksek ateşte çok hızlı pişer, bu da yolcuların hızlıca hizmet almasını sağlar 1.
- Servis Şekli: Çöp şiş, lavaş veya ince pidelere sarılarak servis edilir ve yanında pişirilmiş soğan, tercihe göre domates ve biber ile sunulur 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: