Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Orjinal Özbek Samsası Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır:
Malzemeler:
- 150 ml su 12
- 150 ml süt 12
- 2 çorba kaşığı sirke 12
- 1 silme yemek kaşığı tuz 12
- 4 su bardağı (tepeleme) un 12
- 400 gram kıyma 12
- 2 adet soğan 12
- 2 tepeleme yemek kaşığı sıvı yağ 12
- 1 tutam karabiber 12
- 1 tutam kimyon 12
- 150 gram tereyağı 12
Yapılışı:
- Soğanları kıyma ile kavurun, karabiber, kimyon ve tuzunu ekleyip kenarda bekletin 12.
- Hamur malzemeleri olan un, su, süt, sirke ve bir yemek kaşığı silme tuzu iyice yoğurun ve 20 dakika dinlendirin 12.
- 150 gram tereyağını eritip, dinlenen hamuru iki eşit parçaya bölüp olabildiğince ince açın 12.
- İlk açtığınız hamurun üzerine erimiş tereyağını yedirerek sürün, üzerine ikinci hamuru serip tekrar yağlayıp rulo sarın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin 12.
- Dinlenmiş hamuru 2 parmak kalınlığında kesip, her bir parçayı tatlı tabağı büyüklüğünde açıp kıymalı iç harçtan ortasına koyun 12. Kare zarf şeklinde katlayın 12.
- Fırına verdikten sonra sıcak sıcak servis yapın 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: