Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ordu tostunun meşhur olmasının bazı nedenleri:
- Özel ekmek ve sucuk kullanımı 135. Tost, özel olarak üretilen, büyük ve içi sıkı bir ekmekle yapılır 125. Kullanılan sucuk ise ezme kıvamındadır 135.
- Yapım süreci 35. Tostun yapımında doğru malzemeler ve özel yöntemler kullanılır 35.
- Ünü 5. Ordu tostunun ünü, Ordu sınırlarını aşmış, Türkiye'nin dört bir yanında ve hatta yurt dışında bile bilinir hale gelmiştir 35.
- Tarihçesi 13. Tostun geçmişi 1958 yılına dayanır ve bu lezzeti ilk bulan kişinin Kemal Yamaner olduğu kabul edilir 13.
- Yoğun ilgi 3. Ordu tostu, bu lezzeti tatmak isteyen birçok kişi tarafından tercih edilir; bu nedenle şehir dışından gelenler de olur 35.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: