Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ordu tost ekmeği yapımı hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, Ordu tostu yapımında kullanılan tost ekmeği, özel yöntemlerle hazırlanmaktadır 3.
Ordu tostu yapımında kullanılan malzemeler ve yapılışı şu şekildedir:
- Malzemeler 14. Bir gün bekletilmiş, 2 dilim kesilmiş tost ekmeği, sade sucuklu yapılacaksa 50 gram ezme sucuk, karışık yapılacaksa 50 gram yarım yağlı kaşar peyniri ve 25 gram ezme sucuk, üzeri için 5-10 gram tereyağı 14.
- Yapılışı 4.
- İki dilim tost ekmeği 200-250 derecede ayarlanmış tost makinasına yerleştirilir 4.
- Ekmekler kızarmaya başladığında diğer tarafı çevrilir 4.
- Sucuklar bıçakla ezilerek yaklaşık 1-2 mm kadar ince bir katman halinde bir dilim ekmeğin üzerine sürülür 4.
- Peynir kullanılacaksa sucuk üzerine yarım yağlı kaşar peynir ilave edilir 4.
- Bunların üzerine diğer kızarmış tost ekmeği kapatılıp her iki tarafına tereyağı sürülerek tost makinasında kızartılır 4.
- 5 dakika beklettikten sonra servis edilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: