Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Opera Kek Tarifi:
Malzemeler:
- 1 paket bademli dakuaz kek 1;
- 2 yemek kaşığı erimiş tereyağı 1;
- 4 adet yumurta akı 1;
- 3/4 su bardağı şeker 1;
- 1 su bardağı badem unu 1;
- 4 yumurta 1;
- Islatma şurubu: 1/2 su bardağı su, 1/2 su bardağı şeker, 1-2 tatlı kaşığı granül kahve 1;
- Ganaj: 375 gr bitter küvertür, 300 gr krema, 40 gr tereyağı 1;
- Kahveli tereyağ kreması (Buttercream): 250 gr tereyağı, 120 gr pudra şekeri, 1 tatlı kaşığı vanilya, 1-2 tatlı kaşığı ıslatma şurubundan 1;
- Glasaj: 250 gr bitter glasaj, 100 gr bitter küvertür, 40 ml yer fıstığı yağı 1.
Hazırlanışı:
- Pandispanya: Yumurta aklarını kar gibi olana kadar 2 yemek kaşığı şeker ile çırpın 1. Badem ununu, şekerin kalanını, yumurta sarılarını büyük bir kasede karıştırın, erimiş tereyağı ekleyin ve yumurta aklarıyla söndürmeden birleştirin 1. Fırın tepsisine kağıt serip harcı dökün, güzelce yayın ve 210 derecede 10 dakika pişirin 1. 3 eşit parçaya bölün 1.
- Kahveli Şurup: Su ve şekeri ocakta kaynatın, kahveyi ekleyip karıştırın ve ocağı kapatın 1.
- Buttercream: Tereyağını mikserle iyice çırpın, pudra şekeri ekleyip tekrar çırpın, kahveli şuruptan ekleyip az çırpın ve buzdolabında dinlendirin 1.
- Ganaj: Çikolatayı benmari usulü eritip kremayı ekleyin, sonra tereyağını ekleyip karıştırın 1.
- Glasaj: Çikolatayı benmari usulü eritip yağ ekleyin, karıştırın 1.
- Birleştirme: Pandispanyayı 3 parçaya bölün, bir parçasına ganaj sürüp dondurucuya kaldırın 1. İyice donduktan sonra çikolatalı kısım alta gelecek şekilde ters çevirin, kahveli şurupla ıslatın ve buttercreamın yarısını sürün 1. Keki üstüne koyup şurupla ıslatın, ganajı fırça yardımıyla sürün [
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: