Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Omaç yapmak için gerekli malzemeler:
Yapılışı:
- Köy yufkasını çok küçük parçalara ayırın ve tavaya alın 1.
- Üzerine tereyağını ekleyin ve orta ateşte çıtır çıtır olana kadar kavurun 1.
- Kavrulmuş yufkayı tavanın bir kenarına çekin 1.
- Boş kalan kısma yumurtayı kırın ve pişirin 1.
- Yufkaların çıtırlığını kaybetmemesi için yumurtayı direkt yufkaların üzerine kırmayın, pişmeye yakın bir kıvamda iken yufkalarla karıştırın ve tuzunu ekleyin 1.
- Pişen omacı, yine köy yufkasının içine sararak da yiyebilirsiniz 1.
Alternatif olarak, pisik omacı yapmak için şu malzemeler kullanılabilir:
- 2 adet yufka ekmeği 3;
- 1 tatlı kaşığı salça 3;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 3;
- 1 adet rendelenmiş soğan 3;
- 50 gram kaşar peyniri 3;
- 1-2 çay kaşığı tuz 3;
- 1 çay kaşığı karabiber 3.
Pisik omacı yapılışı:
- Yufka ekmeklerini küçük parçalara bölün 3.
- Soğan, kaşar peyniri ve baharatlarla harmanlayın 3.
- Sos tavasında yağ ve salçayı kavurun 3.
- Bu karışımı ekmeklerin üzerine ilave edip karıştırın 3.
Omaç, un, su ve bazen yağ ile yapılan, üzerine yoğurt, et suyu ya da tereyağı gezdirilerek tüketilen geleneksel bir Türk yemeğidir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: