• Buradasın

    Omaç nerenin meşhur yemeğidir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Omaç, Gaziantep yöresine ait meşhur bir yemektir 24.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Omaç içinde ne var?

    Omaç içinde bulunan malzemeler, yöresine göre değişiklik gösterebilir. Genel olarak omaç tariflerinde şu malzemeler kullanılır: Yufka ekmek veya ufalanmış kuru tırnaklı pide. Antep peyniri. Domates, kuru veya taze soğan, maydanoz veya asma yaprağı. Salça veya kırmızı pul biber, yeşil veya kırmızıbiber. Sade yağ, tereyağı veya zeytinyağı. İsteğe göre sarımsak. Ayrıca, Kırıkkale yöresinde yapılan omaç tarifinde 1 yumurta ve 1 kaşık tereyağı da eklenir.

    Omaç nasıl yapılır?

    Omaç yapmak için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 1 adet bayat bütün ekmek - 1 adet soğan - 3 adet domates - 2 diş sarımsak - 2 adet sivri biber - 1 tatlı kaşığı biber salçası - 1 tatlı kaşığı domates salçası - 1 kahve fincanı sıvı yağ - 250 gram beyaz peynir - 1 demet maydanoz - Tuz, karabiber, kırmızı biber Yapımı: 1. Ekmeği hafifçe ıslatarak elinizle ufalayalım. 2. Kıyılmış soğan, küp küp doğranmış domates, kıyılmış sarımsak, ince ince doğranmış biber, domates salçası, biber salçası, sıvı yağ, tuz, karabiber ve kırmızı biberi bir kap içinde harmanlayalım. 3. Üzerine ufaladığımız bayat ekmeği ekleyelim. 4. Kıyılmış maydanoz ve çatal yardımıyla ezdiğimiz beyaz peyniri de ilave ederek yoğuralım. 5. Hazırladığımız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp istediğimiz şekli el yardımıyla verip servis tabağına alalım. 6. Soğuk olarak ikram edelim.