Omaç yapmak için gerekli malzemeler: 1 adet köy yufkası; 1 adet yumurta; 1 tatlı kaşığı tereyağı; Tuz. Yapılışı: 1. Köy yufkasını çok küçük parçalara ayırın ve tavaya alın. 2. Üzerine tereyağını ekleyin ve orta ateşte çıtır çıtır olana kadar kavurun. 3. Kavrulmuş yufkayı tavanın bir kenarına çekin. 4. Boş kalan kısma yumurtayı kırın ve pişirin. 5. Yufkaların çıtırlığını kaybetmemesi için yumurtayı direkt yufkaların üzerine kırmayın, pişmeye yakın bir kıvamda iken yufkalarla karıştırın ve tuzunu ekleyin. 6. Pişen omacı, yine köy yufkasının içine sararak da yiyebilirsiniz. Alternatif olarak, pisik omacı yapmak için şu malzemeler kullanılabilir: 2 adet yufka ekmeği; 1 tatlı kaşığı salça; 1 yemek kaşığı tereyağı; 1 adet rendelenmiş soğan; 50 gram kaşar peyniri; 1-2 çay kaşığı tuz; 1 çay kaşığı karabiber. Pisik omacı yapılışı: 1. Yufka ekmeklerini küçük parçalara bölün. 2. Soğan, kaşar peyniri ve baharatlarla harmanlayın. 3. Sos tavasında yağ ve salçayı kavurun. 4. Bu karışımı ekmeklerin üzerine ilave edip karıştırın. Omaç, un, su ve bazen yağ ile yapılan, üzerine yoğurt, et suyu ya da tereyağı gezdirilerek tüketilen geleneksel bir Türk yemeğidir.