Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Okul kantinlerinin yönetmeliğine göre olması gerekenler:
- Hijyen kuralları: Kantinler, kolay temizlenebilir ve dezenfekte edilebilir zemin ve duvarlara sahip olmalıdır 123. Gıda ile temasta olan yüzeyler toksik olmayan maddelerden yapılmalıdır 15.
- Sıcaklık kontrolü: Gıdaların uygun sıcaklıklarda muhafazası için yeterli kapasitede, sıcaklık kontrollü depolama ve sunum koşulları sağlanmalıdır 123.
- Atık yönetimi: İşletme ve çevresinde atık birikimine izin verilmez, oluşan atıklar en kısa sürede uzaklaştırılır 125.
- Depolama düzeni: Mal kabul alanı, hazırlık alanı ve kimyasal malzeme depoları bulaşmaları engelleyecek şekilde ayrı yerlerde olmalıdır 125.
- Personel eğitimi: Gıda servisinin yapıldığı alanda çalışan personel, hijyen kuralları konusunda eğitimli olmalıdır 125.
- İzlenebilirlik: Gıdanın geriye dönük izlenebilirliği sağlanmalıdır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: