• Buradasın

    Nutellalı kruvasan nasıl yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    A warm, golden-brown Nutella-filled croissant, dusted with powdered sugar, sits on a rustic wooden table beside a rolling pin, a bowl of creamy Nutella, and scattered flour, with a Turkish tea glass steaming in the background.
    Nutellalı kruvasan yapımı için gerekli malzemeler:
    • 200 g tatlı lor peyniri 1;
    • 120 g tereyağı 1;
    • 4 yemek kaşığı toz şeker 1;
    • 1 adet yumurta 1;
    • 2 su bardağı un 1;
    • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1;
    • 1 paket vanilya şekeri 1;
    • 3-4 yemek kaşığı Nutella 1.
    Hazırlanışı:
    1. Tereyağını mikrodalgada erittikten sonra sırasıyla toz şeker, vanilya şekeri, yumurta, blenderde çekilmiş lor peyniri, un ve kabartma tozunu karıştırın 1.
    2. Un miktarını 2-3 yemek kaşığı fazla kullanabilirsiniz, hamurun kıvamı yapışkan değil fakat oldukça yumuşak olmalıdır 1.
    3. Hamuru yoğurup yarım saatliğine buzdolabına kaldırın 1.
    4. Daha sonra hamuru 3 parçaya bölüp her bir parçayı merdaneyle yuvarlak şeklinde açın 1.
    5. Yuvarlak hamurları pizza dilimler gibi 6 veya 8 parçaya bölerek üçgenler elde edin 2.
    6. Üçgenlerin aralarına birer çay kaşığı Nutella sürüp rulo yapın 2.
    7. 180 derece ısınmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin 2.
    8. Fırından çıkınca bol pudra şekeri serpin 2.
    Afiyet olsun!
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Orijinal kruvasan hamuru nasıl yapılır?

    Orijinal kruvasan hamuru yapmak için gerekli malzemeler: 500 gram un; 1 paket instant maya; 1 su bardağı süt; 1 tatlı kaşığı tuz; 3 tatlı kaşığı şeker; 50 gram tereyağı; 2 adet yumurta. Yapılışı: 1. Un hariç tüm malzemeler karıştırılır, sonra yavaş yavaş un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. 2. Hamur, üzeri örtülerek 1 saat dinlendirilir. 3. Dinlenen hamur tezgaha alınarak kare şeklinde açılır. 4. İçine dolaptaki tereyağı koyulur ve hamur üzerine gelecek şekilde kapatılır. 5. Kare şeklinde olacak şekilde uzunlamasına dikdörtgen gibi açılır. 6. Açılan hamur 3 kat katlanır ve buzdolabı poşetine koyularak buzdolabına kaldırılır, yarım saat dinlendirilir. 7. Yarım saat sonra hamur hafif unlu tezgaha alınarak uzunlamasına açılır ve 1 cm kalınlığında olacak şekilde tekrar katlanır. 8. Bu işlem 5 defa tekrarlanır. 9. En son hamur uzunlamasına açılır ve yarım cm kalınlığına getirilir. 10. Hamur üçgen olacak şekilde kesilir. 11. Üçgenlerin geniş olan kısmına hafif kesik atılır ve içine nutella koyulur. 12. Rulo şeklinde sarılır ve tepsiye dizilir. 13. Tepside yarım saat mayalandırılır. 14. Mayalanan kruvasanların üzerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış 180 derecede fırında kızarana kadar pişirilir. Orijinal kruvasan hamuru yapımı için detaylı tariflere yemek.com ve nefisyemektarifleri.com sitelerinden de ulaşılabilir.

    En iyi kruvasan hangi undan yapılır?

    En iyi kruvasan, yüksek proteinli undan yapılır. Kruvasan yapımında kullanılabilecek un türleri arasında beyaz un veya un karışımları bulunur. Ayrıca, kruvasan yapımında kullanılan diğer malzemelerin (maya, tereyağı, şeker, tuz) kalitesi de önemlidir.

    Kruvasanın püf noktası nedir?

    Kruvasan yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları: Hamurun kıvamı: Hamur ne çok sert ne de çok yumuşak olmalıdır. Katlama tekniği: Katlama işlemi üç kez yapılmalı ve her katlama sonrası hamur buzdolabında bekletilmelidir. Malzemelerin kalitesi: Tereyağı ve unun kalitesi kruvasanın tadını etkiler. Mayalanma: Mayalanma sürecinin başlaması için sütün ılık olması gerekir. Dinlendirme: Hamurun dinlendirilmesi, tereyağının ve hamurun birbirine düzgün bir şekilde karışmasını sağlar ve daha iyi bir kabarma elde edilir. Pişirme sıcaklığı: Kruvasanların altın sarısı ve çıtır bir dış kabuğa sahip olması için fırın sıcaklığı önemlidir. Soğutma: Kruvasanları fırından çıkardıktan sonra biraz soğumasını beklemek, lezzetini artırır ve dilimlemeyi kolaylaştırır.

    Kruvasan yapmak zor mu?

    Kruvasan yapmak, özellikle ilk kez deneyenler için zor olabilir. Kruvasan yapımının zor olmasının bazı nedenleri: Katlama tekniği: Hamurun her katlamada yön değiştirerek açılması ve katmanların ince olması gerekir, bu da zaman alıcı ve özen gerektiren bir işlemdir. Malzeme ve ortam koşulları: Yüksek proteinli un, soğuk malzemeler ve 20 derecenin altında bir ortam sıcaklığı gerektirir. Süre ve sabır: Hamurun buzdolabında bekletilmesi ve mayalanması için yeterli süre ayrılmalıdır. Ancak, sabırlı ve dikkatli bir şekilde adım adım ilerlendiğinde ve deneyim kazanıldıkça kruvasan yapmak daha kolay hale gelir.